Na muške Weleda

sobota, júna 17, 2017

Ako sme už viackrát spomínali, obe sme presedlali na prírodnú kozmetiku a nič lepšie sme nemohli urobiť. Pomaličky sa zoznamujeme s prírodnými značkami a jednou z nich je aj liečivá, prírodná kozmetika Weleda. Všetky prípravky Weledy sú vždy vyrábané z čisto prírodných surovín, vždy bez umelých konzervačných látok. Táto celosvetovo uznávaná značka vyrába vyše 100 prípravkov prírodnej kozmetiky a doplnkov stravy. Vždy keď objavíme, alebo nás osloví nejaká nová značka, veľmi nás zaujíma, ako to všetko začalo. 



Tak aká je teda história prírodnej kozmetiky Weleda ? 
 
Všetko začalo ako nemocničné a farmaceutické laboratórium založené holandskou lekárkou, rakúskym filozofom a mníchovským chemikom a farmaceutom. Postupne sa toto laboratórium vyvinulo v celosvetovú firmu zaoberajúcu sa zdravím.
Okolo roku 1920 sa traja priekopníci rozhodli založiť nové zariadenie pre výskum a štúdium antropozofickej medicíny, ktorá v tej dobe už mnoho rokov existovala. (Antropozofia- z gréčtiny, doslova "múdrosť človeka," je duchovný svetonázor s európskymi koreňmi, ktorý je dnes celosvetovo rozšírený). Rudolf Steiner, rakúsky vedec a filozof, často označoval náuku, ktorú vyvinul, ako "antropozofickú duchovnú vedu."
V roku 1921 bol otvorený Klinický a terapeutický inštitút vo Švajčiarsku, čo bola nemocnica, ktorá využívala na liečbu ľudí metódy antropozofickej medicíny. Neskôr Chemik Oskar Schmiedel spolu s doktorkou Wegmanovou a Dr. Rudolf Steinerom  vyvinuli prvé farmaceutické prípravky, ktorých koncepcia zostáva základom pre liečivá Weledy dodnes: liek by mal poskytnúť kľúčové podnety na rozvinutie vlastných liečebných síl organizmu

Táto koncepcia predznamenala to, čo je dnes v komplementárnej medicíne všeobecne známe: celostne pôsobiace liečivá stimulujú organizmus, aby sa vyliečil sám. 


Inšpirácia, od týchto troch nadšencov žije dodnes. Weleda má celosvetové pôsobenie, vyvíja sa a rozširuje svoje pobočky, ktoré úzko spolupracujú z materskou firmou - od lekárni s vlastnou výrobou liečiv, až po veľké laboratória s vlastnými záhradami. 

Cieľom Weledy je udržanie, podpora a obnova zdravia človeka.
Weleda sa od ostatných medzinárodných firiem odlišuje v tom, že snahy a ďalší rozvoj vznikajú z lokálnej aktivity.


S  filozofiou Weledy súvisí tiež dodržiavanie najvyšších štandardov kvality a trvalo udržateľné využívanie prírodných zdrojov. 83% z rastlinných surovín, ktoré Weleda využíva, je vypestovaných v ekologickom poľnohospodárstve alebo bolo získaných z ekologicky kontrolovaných zdrojov vo voľnej prírode.


Všetky prípravky Weledy sú vždy vyrábané z čisto prírodných surovín a vždy bez umelých konzervačných látok.


Hlavné motto tejto úspešnej značky znie:  V súlade s človekom a prírodou. A etické hospodárenie im pridáva ešte vyššiu hodnotu.

Weleda má toho v ponuke naozaj veľa. Dezodoranty, parfumy, rôzne krémy, emulzie, sprchové gély a taktiež sirupy, dietetiká či šťavy. Ak máte nejaký problém, veľmi ľahko si niečo nájdete aj pre seba. Trápia vás napríklad afty (tak ako momentálne Barby - au), alebo má vaše dieťa zapareniny, či má drobné poranenie. S každou boľačkou si poradíte.Na svoje si prídu aj tehuľky, či muži. Aktívny športovci si pomôžu pri relaxácii masážnymi olejmi,  alebo uvoľňujúcimi olejmi. Ani so zničenými vlasmi nemá Weleda problém. Ponúkne vám rôzne prírodné šampóny, balzamy či masky. 

Novinkou, s ktorou prichádza momentálne na trh sú Sprchovacie krémy a šampóny 2v1 pre deti od 3 rokov.  Sú vyrobené s ohľadom na špecifické potreby detskej pokožky. Viac sa o nich dozviete v samostatnom príspevku, v ktorom si budete môcť aj o ne zasúťažiť a vyskúšať ich, tak ako ich momentálne testujú aj naše deti.

v spolupráci s Weleda.

Je úžasné sledovať ľudí, ktorí sú pre niečo zanietení. Tak je to aj tu. Snaha prinášať pre zákazníkov prírodnú kozmetiku, ktorá je v súlade s nimi samými. Weleda nie je len obyčajnou kozmetikou. Weleda je liečivá prírodná kozmetika a to hovorí za všetko, nie?


Kozmetiku Weleda nájdete:




 

You Might Also Like

1 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ