Eko plienky Kolorky

piatok, septembra 15, 2017

K bábätkám neodmysliteľne patria aj plienky. Sú jednou z najzákladnejších potrieb a v súčasnej dobe sa môžu mamičky rozhodnúť rôznymi smermi. Buď stavia na klasické látkové, alebo dajú prednosť jednorázovým. Je to na každej z nás a každá má právo voľby, takže sa navzájom nehodnoťme, ktorá možnosť je tá správna. Sortiment jednorázových plienok je skutočne pestrý a mamičky začiatočníčky väčšinou dajú na starú dobrú klasiku. Áno, teraz máme na mysli napríklad plienky od značky Pampers. Sú na trhu dosť dlho a nemusíme byť ani mamky, aby sme túto značku nepoznali. Vyskúšali sme veľa značiek a všetky majú svoje plusy aj mínusy. Tentoraz sme sa zamerali na novú značku plienok, ktoré nie sú len dizajnovo krásne, ale sú šetrné aj voči našej prírode. Kolorky sú jednorázové plienky ako každé iné, no v niečom majú navrch! Vyrábajú sa z prírodných a obnoviteľných materiálov. 


Naši chlapci majú plienkové obdobie už za sebou a poslednou "partizánkou" je Leluša, ktorá bola aj pokusným králikom. Plienky dopadli na výbornú. Lela v plienke nesmrdela a pri prebaľovaní nemala mokrý zadoček. Veľmi ju zaujal dizajn plienok. Farebné pásiky si každý deň obzerá a možno ich aj počíta. No to nám do teraz neprezradila. (smiech)


Tu je pár dôvodov, prečo sú Kolorky tou správnou voľbou

Jedinečnosťou pre tieto jednorázové plienky je, že sú šetrné k životnému prostrediu. Sú vyrobené z prírodných a obnoviteľných materiálov. Neobsahujú PVC, chlór alebo latex. Vďaka tomu sú Kolorky atialergické a nevyvolávajú astmu. Ich belosť nie je zapríčinená chlórom, ale horkým vzduchom. Čo to znamená v praxi? Ich rozloženie v prírode je omnoho rýchlejšie ako u bežných jednorázových plienok. Super, no nie? Vieme, že nie len pre seba, ale aj pre budúce generácie, napomáhame k tomu, aby sa naša planéta nezamorila detskými jednorázovými plienkami. Bábatká, ktoré majú vysoké predpoklady ku vzniku alergií, tak môžu bez obáv tieto plienky používať.


Detský zadoček v plienke môže dýchať vďaka ultra priedušnej tkanine, ktorá umožňuje cirkuláciu vzduchu. Vnútro plienky obsahuje pásiky aloe vera a tak chráni pokožku pred podráždením a vyrážkami.

Plienku sme vystavili riadnou dávkou nákladu. (smiech) Bežná plienka nielenže takýto obsah nedokáže udržať a riťka je v mokrom prostredí, ale časom sa šíri aj silný zápach močoviny. Kolorky tento test zvládli na jednotku. Síce plienočka narástla, no pach ani mokrý detský zadoček sa nekonal.

Obrovské množstvo buničiny, ktoré zachytí aj väčšie množstvo tekutiny, ktorá nevyteká, pretože  ju nasaje.

V neposlednom rade si Kolorky potrpia na dizajn. A to ako na plienku, tak aj na celý vonkajší obal. Aby sa pásikavý dizajn rýchlo neokukal, Kolorky zaručujú, že ich farebnosť a garfika sa bude meniť. Jupí! 

Plienky sú dermatologicky testované a certifikované štátnym zdravotným ústavom. 


Jedinou nevýhodou českých ekologických plienok je, že sú drahšie ako tie, ktoré bežne kúpime v drogériách. No za kvalitu sa oplatí priplatiť a to obzvlášť, ak ide o naše najdrahocennejšie poklady. Ale je pravdou, že nie každá z nás si môže tieto plienky dovoliť kúpiť. Veľa maminiek používa bio jednorázové plienky na dlhšie výlety či dovolenky a doma používa tzv "látkovky." Áno, aj to je super riešenie!
Predĺžené okraje chránia oblečenie pred prípadným zašpinením.


Kde na Slovensku sa dajú Kolorky zakúpiť?
Je úžasné, že plienky nemusíme objednávať až z Českej repubilky. Nájdete ich v internetovom obchodíku www.biolove.sk, v rôznych veľkostiach. Tak hor sa na nákup, nech prdelky vašich bábätiek sa cítia ako v hodvábnej perinke. Naša Lela ich zbožňuje a to je dôvod prečo im ostaneme verné.


You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ