Naša jesenná lekárnička

piatok, septembra 22, 2017

Ach a je to tu! Aj vám už tečie z nosa, pobolieva vás hrdlo a kýchate? Začína sa pre nás, matky, "najkrajšie" obdobie, keď budú deti viac doma, ako v škôlke či škole. Ktorá sa teší nech dvihne ruku! Nedávno sme ešte chodili v kraťasoch a teraz už deťom naťahujeme na hlavy čapice. No ale, nejako to musíme my, Xeny bojovnice matkovske zvládnuť. A ako sa snažíme bojovať proti chorobám my? Čo u nás momentálne zaberá na podporu imunity, alebo už samotné  liečenie? Ako sa pasujeme s jesenným  sychravým počasím?



Na podporu imunity nájdete v lekárňach toho naozaj veľa. Človek si ani nevie mnohokrát vybrať. Vyskúšali sme už kadečo (hlavne Barby pri svojej diagnóze). Aj u detí to je rôzne. Na každého zaberá niečo iné. Imunoglukán, colostrum, či klasický vitamín C, alebo vitamín D. Určite najlepšie je ísť prírodnou cestou, to vie každá mama. No povedzte to tej, ktorej dieťa nedá do úst ani za svet ovocie, či zeleninu. Áno, sú aj také deti, a skôr či neskôr z toho vyrastú a začne im chutiť všetko. 


Spoločnosť Weleda stavila na rakytník. Vedeli ste, že plody tejto rastliny sú nabité veľkým množstvom vitamínov a biologicky aktívnych látok so širokospektrálnymi účinkami na zdravie človeka? Rakytníkový bio sirup posilňuje obranyschopnosť organizmu v období prechladnutia a chrípky.  Môžete ho aj primiešať do čaju či vody a máte osviežujúci zdravý nápoj. 


BIO Trnkový sirup je vhodný najmä po chorobe. Dodáva energiu a životnú silu. Je vhodný v období rekonvalenscencie, alebo pri zotavovaní po mimoriadnych psychických, či telesných výkonoch a tiež je dobrý v období rastu, pre viac energie pri zvládaní školských povinností.  


vľavo - Weleda- Bio trnkový sirup  /  vpravo - Weleda- univerzálny SKIN FOOD krém

Tyčinka na vysušené pery -Keď veľa smrkáte, máte upchatý nos a dýchate ústami, pery sa extrémne vysušujú. My do školky vždy pribalíme pomádu, petože deti často dýchajú ústami alebo si ich olizujú, čo vedie v vysúšaniu. Weleda, prírodná tyčinka je pre deti ako stvorená.


Na jeseni a v zimných mesiacoch  je pokožka na celom tele veľmi suchá. My, momentálne, používame Mandľovú  radu na vysušenú pokožku (sprchovacia emulzia na citlivú pokožku, telové mlieko a krém na citlivú pokožku rúk). Mandľový bio olej účinne pokožku zvláčni a hydratuje ju.



Celé zimné obdobie budeme nosiť v kabelke Coldcream na vysušené ruky, v ktorom čisté rastlinné oleje a včelí vosk zabezpečia ochranný filter na rukách bez toho, aby zabránili dýchaniu pokožky. 


Pleťový krém s bylinkami Skin food - to je ten zázračný krém, do ktorého sme zamilované. Ak nemáte nič iné, tak toto vám úplne postačí. Je univerzálny a my sa ním mažeme od hlavy až k pätám. Tento zázrak sa dá využiť aj na mnohé spôsoby.  (čítaj tu)


Ružová pleťová voda -  krásne zhydratuje pokožku, dodá je lesk, zdravý vzhľad a vitamíny, ktoré sú v jesenných mesiacoch veľmi potrebné.


Esenciálne oleje - sú prírodné aromatické zlúčeniny, ktoré sa nachádzajú v semenách, kmeni, koreňoch, kvetoch a iných častiach rastlín. Ich vôňa môže byť silná a krásna. Popri svojich vlastných výhodách pre rastliny a ľudí sa esenciálne oleje používali v celej histórii kvôli svojím medicínskym a terapeutickým výhodám. V súčasnej dobe sa k nim opäť vraciame. 


Ak sa zaujímate viac o aromaterapiu, pomôže vám úžasná žena, Martina Valníčková. Aromaterapeutka telom a dušou, ktorá používa  tie najkvalitnejšie oleje  značky Doterra. 
Olej si môžete nakvapkať do aroma difúzera. Je to naozaj skvelé! My konkrétne používame esenciálny olej na imunitu. Má príjemnú vôňu a nielenže vám pomôže byť opäť fit, ale aj krásne prevonia celý priestor. 


Difúzer je zázračná škatuľka, ktorú sme si zamilovali. Krásne zrelaxujete pri bielom svetle a jemnej hmle. Je super aj na nočné difúzovanie. My máme konkrétne doTerra Petal dizúzer. Aroma dizúzer rozplyľuje do vzduchu zmes vody a olejov, odstrňuje pachy a poskytuje liečebný prínos olejov. Vzduch je zvlhčený, čo je pri prechladnutiach veľmi dôležité. 


Inhalátor - u nás nesmie chýbať. Je dokonalým pomocníkom na choroby dýchacích ciest. Či už horných, alebo dolných. Na trhu je dostupný vo všetkých variantách, pre veľkých aj malých, dokonca, aj pre najmenších. Prostredníctvom inhalácie slanej vody, alebo Vincentky sa dýchacie cesty nádherne zvlhčia a slaná para pokryje celý dýchací trakt. To prispieva k lepšiemu vykašliavaniu a rýchlejšiemu sa zahojeniu. My sme na ňom závislé a čo i len zbadáme náznak choroby, inhalátor je hneď prvá voľba. 


Viac o produktoch ktoré sme spomínali sa dozviete na:

Weleda


You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ