Zimná edícia Kid.shop. up. pozvánka

streda, novembra 15, 2017

Kto by si nepamätal na prvý slovenský detský festival Kid.shop.up. Konal sa v marci a mal veľký úspech. (písali sme o tom TU) Boli to úžasné tri dni, ktoré sme si všetci užili. Veľmi sa tešíme, že Kid. je tu opäť so svojou zimnou verziou. Ideálnejší čas ani neexistuje. Mesiac pred Vianocami mať pokope toľko možností pre "Ježiška" je jednoducho sen! Od 22. - 24. novembra sa v Starej tržnici v Bratislave, bude konať úžasná predvianočná párty, tých najlepších slovenských a českých dizajnových  značiek, ktorých bude viac ako 80. To je jednoducho úžasné!





Hlavnou témou ďalšieho ročníka kid. budú Vianoce, krása hračiek a tradícií.  Zimná edícia úspešného predajného dizajnového eventu  bude oproti poslednému ročníku obohatená o ďalších 30 nových značiek  z oblasti oblečenia, doplnkov, knižiek, nábytku, kozmetiky a dekoru, pre deti vo veku 0-12 rokov. Ale aj dospelí si prídu určite  na svoje. 

Súčasťou kid. shop up  bude aj unikátna výstava hračiek vyrábaných na území Slovenska a Českej republiky od 30. rokov až po súčasnosť, ktorú zostavil Maroš Schmidt, vedúci Slovenského múzea dizajnu. Vystavovaných bude presne 60. hračiek počas všetkých troch dňoch eventu. 22.novembra o 18.00 hod sa uskutoční komentovaná prehliadka (Marošom) skvostov pôvodného dizajnu hračiek pre deti. Určite si to nenechajte újsť!


Ako povedal sám Maroš: "Hračky sú najviac, do čoho sa môže dizajnér pustiť, no nie každý dizajnér to dokáže." Preto je pri  hračkách dôležitý nie len dizajn, ale aj funkčnosť. Hračka musí sadnúť do detských malých ručičiek a musí byť nápaditá. Skĺbiť toto všetko do jedného produktu je veľmi náročné.


Kid. sa rozhodol podporiť aj mladé talenty zo súkromnej školy úžitkového výtvarníctva v obore Hračkár.  Zastavte sa a vyskúšajte si prototypy hračiek v detskom kútiku, alebo nakuknite do procesu ich tvorby. Bude to veľmi zaujímavé.



Za červeným vláknom

Za červeným vláknom symbolizuje návrat do čias, kedy sa červenou priadzou do ručne zhotovených materiálov vyšívali na území Slovenska ochranné symboly dodávajúce silu mladej mamičke, súčasne chrániace malé deti pred negatívnymi vplyvmi. Láska k pôvodným krojom umožnila Tamare Šimončíkovej Heribanovej, stretnúť sa s pamätníčkami a získať spomienky na kolorit i zmysel života pred sto rokmi. Tradície odovzdávané z generácie na generácie pretrvávajú a obohacujú nás dodnes, no mnohé sa vytratili a je super že Tami bude o tom hovoriť. Túto krásnu debatu si budete môcť vypočuť vo štvrtok 23.11 o 17.30 hod v kid.stage. 

Okrem nákupov môžete s deťmi navštíviť aj umelecký program pre deti. Pripravený je typografický workshop s autorkou identity kid. a nositeľkou Národnej ceny za dizajn Mikinou Dimunovou, interaktívny divadelný workshop, workshop s ilustrátorkami z časopisu Bublina a aj 2 workshopy so Slovenskou národnou galériou. 

Kid.shop.up má pre návšetvníkov mnoho noviniek. Tento ročník je obohatený o dizajnový vianočný papier, relaxačnú zónu pre mamy. Samozrejmosťou je aj detský kútik, kojací kútik, prebaľovacie pulty,  kaviareň s jedlom, či nabíjacie stanice. 

Aj tento rok sa bude oceňovať dizajn. Cieľom KID DESIGN AWARDS je  každoročne vyzdvihnúť najlepší dizajn a dostať ho do povedomia širšej verejnosti. Snahou je oceniť predajcov, spomedzi ktorých odborná porota vyberie víťazov v kategórií Produkt, Kolekcia a Komunikačný dizajn. 



Po dnešnom nádhernom ráne, ktorý sme strávili spolu s celým tímom Kid. sa na tento event ešte viac tešíme. Prinášame vám pár fotiek z dnešného rána. Hromadno nabudzovacie raňajky sa konali v reštaurácii Mercado, ktorá nemôže chýbať ani na zimnom Kid.up.shop. Určite sa  posilníme zdravým koláčikom. :)



Raňajky s nádherným výhľadom a s ratolesťami, pre ktoré to celý tím Kid. hlavne robí.

Všetky matky blogerky boli veľmi hladné :-)

Raňajky dokumentovala nádherná fotografka Kristiana Vavreková
Tak ako, s kým sa tam stretneme?

Kde?: v Starej tržnici v Bratislave
Kedy?: 22. - 24. novembra, vždy od 10.00hod - 20.00hod
Prečo?: Lebo krása zachráni svet a budú Vianoce!

Presný program nájdete TU.

Kid kid hurá!








You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ