Príbeh Meiya&Alvin

nedeľa, februára 18, 2018

Meiya a Alvin strávili deň v parku. Sú to najlepší priatelia, ktorí spolu zažívajú dobrodružstvá. Najradšej sa spolú smejú, zabávajú a spoznávajú zvuky prírody. Myška Meiya miluje svoje biele šaty a sloník Alvin, zas svoje obrovské uši, ktorým nič neunikne. 
Kolekcia Meiya a Alvin predstavuje svet nevinnosti, v ktorom môžu byť deti tým, čím sú a čistota detstva zostáva nedotknuteľná. Hračky sú kombináciou textilu a prírodného kaučuku, čím sú jedinečné. 


Kto to je Meyia a Alvin?


Zdroj: DSL Lanka

Na začiatku bola Mano Sheriff, generálna riaditeľka v hračkárskej spoločnosti, ktorá zvieratkám z parku vdýchla život. Mano sa počas výroby Meiya&Alvin inšpirovala tradíciou, ktorou bola porcelánová bábika Bonnika, vyrábaná v dielňach na Sri Lanke.  No   Porcelán nebol pre deti veľmi praktický a tak Mano Sheriff prišla s myšlienkou plyšových hračiek, ktoré majú gumové hlavy a mäkké telá, čo uľahčuje ich uchopenie malými detskými rukami. 
Tento prevratný nápad Mano Sheriff zabezpečil predaj po celom svete, o ktorom sa jej ani nesnívalo. V súčasnej dobe vzrastá záujem rodičov poskytnúť deťom bezpečný materiál na hranie. Meyia a Alvin sú kombináciou hračky s hryzátkom, a preto je nezávadnosť materiálu o to dôležitejšia, pretože detičky neustále vkladajú hračku do úst, ožužlávajú a masírujú si ďasienka pri prerezávaní zubov. 
Plastové bábiky Barbie sú na ústupe a do popredia sa dostávajú prírodné materiály, ktoré sú nezávadné pre deti a batoľatá. 

Mano Sheriff - mama Meiya&Alvin
Zdroj: DSL Lanka

Meiya a Alvin sú roztomilé zvieratká z knižky, vyrábané z prírodnej gumy, ktorá sa získava z miazgy kaučukového stromu Hevea. Tieto stromy rastú na Sri Lanke na plantážach a získavanie kaučukového mlieka je naozaj dlhý a náročný proces. Prostredníctvom narezávania tenkých pásikov v tvare špirály do kôry stromu, sa získava toto mlieko v záchytných nádobách. Celý proces je veľmi opatrný a šetrný aby sa tieto vzácne stromy nepoškodili. Časom sa kôra stromu obnoví.
Strom Hevea, z ktorého sa vyrába kaučuková guma
Zdroj: DSL Lanka
Od úplného začiatku až do konca trvá proces výroby presne  60 dní.  Začína sa odliatkom gumových hláv z foriem, ktoré sa pečú v rúrach a následne sa nechajú odležať v odvlhčujúcej miestnosti, až na dva týždne. Následne sú hlavy ručne maľované nezávadnými prírodnými farbami. Na druhom konci výrobnej linky sú telá vypĺňané recyklovaným  polyesterom z PET fliaš. Meiya a Alvin milujú certifikovanú kvalitnú 100% bavlnu, do ktorej sa radi obliekajú. 




Továreň, v ktorej vznikajú Meiya&Alvin
Zdroj: DSL Lanka


Tieto roztomilé zvieratká sa rodia vo fair trade továrňach, kde ľudia dostávajú za svoju prácu spravodlivú odmenu, ktorá im umožňuje žiť dôstojný život. (napr. môžu svojim deťom ponúknuť vzdelanie v školách). Nedochádza tu k potláčaniu ľudských práv (definovaných podľa OSN) a k znečisťovaniu a poškodzovaniu prírody. 


Príjemná atmosféra v továrni na Sri Lanke
Zdroj: DSL Lanka


Ponúkame video procesu tvorby  Meiya&Alvin




Mnoho firiem v súčastnosti vyrába detské hračky v Číne. Ich cena je samozrejme nižšia aj pre koncového spotrebiteľa. No ich kvalita a zloženie, sú na zaplakanie. Pred mnohými rokmi sa zistilo, že mnohé americké spoločnosti, ktoré mali svoju výrobu v Číne, predávali bábiky s nadmerným množstvom olova v ich farbe. Denne sú z európskeho trhu kontrolnými orgánmi sťahované hračky pre prekročený limit obsahu ftalátov, formaldehydov a iných škodlivín. To sa pri Meiya a Alvin vďaka ich 100% prírodnému zloženiu nemôže stať.  Všetky produkty sú vyrobené s ohľadom na životné prostredie. Rešpektujú celú našu planétu, ktorú tak chránime pre ďalšie generácie.



O škodlivosti plastových hračiek a ich vplyve na zdravie našich detí a celej planéty sme nedávno písali v článku Prečo sú dôležité prírodné hračky.

Meiyu a Alvina zakúpite v piamo v obchodíku v Šamoríne Little Rabbit, alebo na ich sympatickom e-shope: https://www.littlerabbit.sk/znacka-produktu/meiya-alvin/



You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ