Na muške Meiya&Alvin / prečo sú dôležité prírodné hračky

pondelok, decembra 04, 2017

Tak, ako sa čoraz viac zaujímame o zdravú stravu, tak v dnešnej dobe mamičkám záleží aj na zložení hračiek, ktoré svojim deťom kupujú. V hračkárstvach je takmer 80% hračiek z plastu, o ktorom vieme, že je zdraviu škodlivý. A viete prečo? Európske normy pre povolenie škodlivých látok sú síce znížené, ale to neznamená, že sú zdraviu nezávadné.

Naša voľba - Prírodné, zdraviu neškodné hračky z kaučukovej gumy.

Aj my sa v poslednej dobe často zamýšľame nad hračkami, ktoré naše deti majú vo svojich izbách. Popravde, máme ich dosť. Pred nejakým časom sme ich intuitívne začali vyradzovať, zaujímať sa a študovať ich zloženie. A tak sa plast pomaly ale isto vytráca z našich poličiek a noví nájomcovia sú z prírodných materiálov ako je drevo, alebo kaučuková guma.

S radosťou do detskej pusinky
Na mnohých plastových výrobkoch nachádzame značky BPA alebo BPA-FREE. Dajme si ruku na srdce, viete čo vôbec znamenajú? Áno, u mnohých z nás rozhoduje hlavne cena a kvantita, do pozadia sa dostáva kvalita. Kvantita, ktorá nie je pre deti prínosom. Zbytočne veľa hračiek narúša pozornosť, pretože deti nevedia, s ktorou sa hrať. My mamy len hromžíme, keď to obrovské množstvo musíme po celom byte prekračovať. Menej je niekedy viac. V porovnaní s množstvom hračiek a cenou, sa v konečnom dôsledku ceny vyrovnajú, kvalita sa zvýši, kvantita sa zníži a vytrvalosť našich detí sa zdvojnásobí.

Čo je to BPA a ftaláty v hračkách? Prečo sú pre zdravie detí škodlivé?
BISFENOL A (BPA) je chemická látka objavená na konci 19. storočia. Vzniká kondenzáciou fenolu a acetonu. Už len ten názov znie dosť chemicky, že? Za posledných desať rokov boli vypracované stovky štúdií, ktoré poukazujú na vážne zdravotné riziká pre organizmus, už v nízkych dávkach. A každá mama chce pre to svoje dieťa len to najlepšie. Plastové hračky by tak v detskej izbe nemali vôbec čo hľadať.
Bisfenol A u novorodeniatok vzbudzuje najväčšie obavy, pretože tak malý organizmus nie je schopný tieto škodliviny vyplaviť z tela, tak ako dospelý človek.  BPA je považovaný za vývojový, reprodukčný a nervový toxín, ktorý má schopnosť narúšať vývoj hormonálneho a imunitného systému.
Ďalšou škodlivou látkou, ktorú obsahujú plastové hračky, sú FTALÁTY. Používajú sa na zmäkčenie plastov a umelých hmôt. V domácnosti sa s ftalátmi môžeme bežne stretnúť, pretože sú takmer všade. V kozmetike, v obaloch na potravinách a dokonca aj v oblečení.
A ako sa dostanú ftaláty do detského organizmu? Jednoducho, pretože malé detičky všetko rady ochutnávajú a cmúľajú. Tak sa tieto chemické látky uvoľňujú a priamo sa dostávajú do organizmu. Tieto látky poškodzujú pečeň, obličky a sú karcinogénne.

BPA-FREE "Plasty"
V niektorých krajinách je látka BPA zakázaná. Ako prvý ju zakázali Kanaďania. Európska komisia obmedzila ich zákaz používania na dojčenské fľaše. Naďalej sa však používa pri výrobe niektorých hračiek, plastových riadov, alebo cumlíkov. V krajinách, kde je látka BPA zakázaná, je nahrádzaná látkou (BPS, BPF), ale to neznamená, že nový plast nie je škodlivý. V mnohých prípadoch sú alternatívne zlúčeniny oveľa viac škodlivejšie pre zdravie ako samotné BPA.



Vianoce klopú na dvere a my sme začali hľadať pre naše deti prírodné hračky, ktoré budú pre ich zdravie neškodné. Ako prvých predvianočných podnájomníkov máme hračky Meiya&Alvin, ktoré sú vyrobené s ohľadom na zdravie detí a životné prostredie.

Meiya&Alvin pochádzajú z detskej knihy: "A Day at the Park with Meiya and Alvin."

Myška Meiya a sloník Alvin sú kamaráti, roztomilé postavičky z knižky: "A Day at the Park with Meiya and Alvin." Tieto roztomilé zvieratká sú vhodné už aj pre novorodencov, pretože sú vyrobené z prírodnej gumy, ich mäkké časti sú z certifikovanej bavlny a výplň je z recyklovateľných PET fliaš.  Meiya&Alvin sú maľovaní ručne s farbami na prírodnej báze. Vôbec neobsahujú BPA, PVC a ftaláty. To je to čo hľadáme, že? Po všetkom tom, čom sme sa dočítali, majú tieto zvieratká u nás doma zelenú. Musíme uznať, že aj krásne voňajú. To vďaka jedinečnej vôni prírodnej gumy, ktorá je aj chutná a tak pomáha pri prerezávaní zúbkov našich malých kusavcov. V našom prípade Leluške.

Roztomilá myška Meiya

Roztomilý sloník Alvin

Z čoho sa vyrába prírodná guma?
Získava sa z miazgy kaučukového stromu Hevea. Tento strom je pre prírodu prínosný, pretože spotrebuje škodlivé CO2, pričom produkuje prírodnú surovinu, ktorá po narazení vyteká z jeho kôry a je hlavnou surovinou pri výrobe prírodného kaučuku.

Hračky, ktoré obsahujú malé častice, ako baterky, malinké šrúby, sú vysokým rizikom pre ich prehĺtnutí alebo vdýchnutí. Prírodné hračky neobsahujú žiadnu spomínanú vec, takže tým eliminujeme ďalšie riziko! To je skvelé, že?

Malý krok môže urobiť každý z nás. Stačí sa zamyslieť nad tým, či chceme kupovať veci ktoré sú veľkým rizikom pre naše ratolesti a rovnako tak škodlivé pre našu planétu. Samozrejme, že sa to nedá stále. Staršie deti už majú svoje priania a tie sa nie vždy zhodujú s našimi. To pozná asi každá z nás. No môžeme sa o to aspoň snažiť.  Snaha sa vždy cení! V prípade hračiek dvojnásobne.



Zakúpiť prírodné hračky Meiya&Alvin môžete tu :https://kindercentrum.sk/meiya-alvin-hracky/c41667 



Ďakujeme krásne Meiya&Alvin a prajeme vám veľa štastných, detských ručičiek.











You Might Also Like

0 komentárov

Populárne príspevky

Kolekcia ĽÚBIM ŤA

ZOBERPREČ

ZOBERPREČ